21 Şubat 2009 Cumartesi

Peynirli Ücgen Börek...


Boregin tarifine gecmeden once Sevgili arkadasim Meral`e tesekkurlerimi iletmek istiyorum. Beni blog odulune layik gormus. Bende odulu Emel arkadasima gonderiyorum.


Boregin tarifi gecenin ilerleyen saatlerine kaldi..
Ve geldim...Saat 01.50... Gece yeteri kadar ilerlemis, tarife gecebilirim...
Tarif Portakalagaci Hatice`ye ait. 2 senedir severek yapiyorum. Kitir kitir harika bir lezzet.
Yufka acmayi bilenlere siddetle tavsiye ederim.
Hamur icin :
30 gr yas maya
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
tuz
Margarin ve siviyag karisimi ( orjinalinde sadece katiyag ama ben siviyag ile karistiriyorum, yaklasik 1 su bardagi yag karisimi hazirliyorum )
Aldigi kadar un ( 1 kiloya yakin )
Ic harci icin :
Peyaz peynir ve ince dogranmis maydanoz
Uzerine:
Yumurta sarisi ve susam
Mayayi ilik suda eritin ve diger malzemelerle birlikte oldukca yumusak bir hamur hazirlayin.
Hamuru hic bekletmeden 12 bezeye ayirin. Bezeyi oldukca ince acin, hamur yagli oldugu icin
kolay aciliyor, yufka gibi zorlamiyor...
Actiginiz yufkanin uzerine yagli karisimi surun ve bohca katlar gibi katlayin. Bir kare elde
edeceksiniz. Bu karenin dort bir kosesine peynirli harctan koyun ve koseleri gobekte birlestirin.
2. Fotografta goruldugu gibi olacak. Bir bezeden 4 tane ucgen borek cikacak. Her ucgeni kat
yerinden bicakla kesin ve tepsiye yerlestirin.
Diger bezeleride ayni islemden gecirdikten sonra uzerine yumurta sarisi surup susam serpin.

Onceden isitilmis firinda ( 200 C ) kizarana dek pisirin.
Afiyet olsun...
Hatice`nin adresinde boregi katlama ile ilgili detayli bilgilere ulasabilirsiniz...

10 yorum:

peynir hösmelimi dedi ki...

Börek harika canim ellerine saglik.
Iyi hafta sonlari.

made in funda dedi ki...

merakla bekliyorum çünki süper olmuş.

eldivenlerim dedi ki...

börek harika gözüküyor, ellerine sağlık.....

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

simitler birebir aynı olmuş...harika görünüyorlar...ellerine sağlık...

HÜLYA dedi ki...

eline sağlık canım.. sevdiğim bir börek gerçekten de kıtır kıtır oluyor..afiyet şeker olsun..

sevgiler, mutlu haftalar

lezzetyolculugu dedi ki...

Arkadaşcazım böreğin süper görünüyor.Kesilmemiş halide çok şık zarf böreğine benziyor.Portakal ağacından aldığım tarifler benide hiç şaşrıtmadı sağolsun hepsi güzel oldu.Bu arada leezetyolculuğu diye başka bir site olduğunu bilmiyordum gerçekten.
Kuzularını ve seni çok öptüm

lezzetyolculugu dedi ki...

Ay canım benim sağol çok mutlu oldum ama gerçekten ben onun ben olduğunu anlamadım.Tıkladım başka bir site isim benzerliği diye düşündüm.
Çok geçmiş olsun bu aralar herkes hasta bende çok hastayım Azra'ya geçecek diye öyle korkuyorumki.Allah küçük kuzuna acil şifalar versin.Sanada sabır.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Böreğe hayır diyemem, ellerine sağlık sevgili Mebrule, nasıl canım çekti anlatamam :)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Hazır yufkadan çok elde açılan hamurlu tatları daha çok seviyorum börekler de nefis görünüyor ve ben de bu tarifi denenecekler listesine kaydettim bile :)))
Ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

borek harika kizarmis ellerine saglik
ama asagdaki pasta daha da harika
emegine saglik
guzel bir hafta sonu tatili dilerim...

www.yenitadlar.blogcu.com