29 Nisan 2009 Çarşamba

Hayatimin sinavi ve maddelerle ben....

Cocuklugum da komsumuzun kizi ehliyet almisti. O zamanlar Turkiye`nin karanlik gunleri, degil ehliyet almak vatandas ekmek alacak para bulamiyor. Cocuk akli iste, cok heveslenmistim... 18 yasina basayim hemen bir ehliyette ben alicam diyordum... Bir de guzellik yarismasina katilmak istiyordum, hatta giyecegim elbiseyi bile kafamda cizmistim. Tek omuzlu uzun bir elbise, omuzumun birisi ciplak olacakti :) Annem de dikis dikerdi konu komsuya, ille de bana tek omuzlu elbise diyerek annemin kafasini utulerdim.


Genc kizliga adim atinca oyle guzellik yarismalarina girecek kadar boya ve endama sahip olmadigimi anladim, bu hayalimi unuttum :) Ehliyet almak da eskisi kadar umrumda olmadi... Annem de sagolsun sinirli bir yapim oldugu icin asla ehliyet alip trafige cikmami desteklemedi...


18 yasin uzerinden bir 18 daha gecti ve ben araba kullanmak istedim. Birazda buralarda mecburiyet diyeyim. Ehliyetim yok dedigin de 18 yasindan kucukmusun diyorlar :) Oglum krese gidiyor, her gun kizimida yanimda goturdugum icin bebek arabasini tasimak yoruyordu beni...


Neyse ki yazili sinavini dun verdim. Bir aydir falan dersimi calisiyordum... Hayatimin sinavi gibiydi, acayip stres yapmistim... Universite sinavina boyle hazirlansaymisim ilk 5`e girerdim herhalde...Insan zamanla olgunlasiyor, o zaman dunya daha kolay geliyormus demek ki...

Cocuklugum da guzellik yarismasinda ne giyecegime kafa yoracagima derslerimi boyle calissaymisim bugun nerelerde olurdum kimbilir, hey gidi gunler heyyy:)


Canim arkadasim, sevgili Emel beni mimlemis... Mim konusu cok hosuma gitti, birkac arkadasim da okumustum ve sirami bekliyordum acikcasi... Maddeler halinde kendimi anlatacagim, umarim begenirsiniz...


Maddeler Halinde Ben...

Vazgecemiyecegim 3 seye sahibim... Cocuklarim, esim ve ailem...


Sinirliydim, evlendikten sonra sanki sinirlerim alinmis gibi oldu... Arada bir dellendigim oluyor tabii ama onlari saymiyorum...


Mutluyum, neseliyim, her daim gulumserim ama pek iyimser degilim...


Insanlara kolay guvenmem ama kanimin kaynadigi biriyle cabuk dialog kurarim...


Yalandan ve iftiradan cok korkarim...


Dost canlisi oldugum kadar kinciyimdir de... Bana yapilan bir kotulugu hayatimin sonuna dek affetmem...


Akil verilmesinden hic hoslanmam...


Kova burcuyum, ozgurum...


Orguye merakliyimdir... Kis geldiginde beni 2 cuval iple bir odaya kapatabilirsiniz... Orgu orerken dunyadan gecerim...


Icimde ki cocugu hic bir zaman oldurmedim. Bazen kendimi yaramaz erkek cocugu gibi hissederim...


Buralara geldikten sonra daha bir duygusal oldum, yolda TR plakali kamyon gorsem gozlerim doluyor, inip kamyon soforune sarilmak istiyorum :)


Sakarimdir, mutfagimdan sangir sungur sesleri eksik olmaz...


Insanlarin inanclarindan ve giyimlerinden dolayi elestirilmesinden nefret ederim...

Herseye dayanirim... bir cocugun veya annenin caresizligine asla...

Cok konuskanim, sevdigim insalarda yanimdaysa hic susmam...

Listeyi de bitiremiyorum ama uzadikca uzayacak...

Bende Meral ve Esra arkadaslarimi tanimak istiyorum... Acaba bize kendilerini anlatabilirler mi?

Dunyadaki butun isci kardeslerimizin 1 Mayis Isci Bayrami`ni kutlayarak yazimi bitirmek istiyorum...

Kucak dolusu sevgiler...


18 Nisan 2009 Cumartesi

Karisik Meyvali Pasta...




















Gecen hafta yapmistim bu bol bol meyvali pastayi... Icinde neler yok ki, cilek, bogurtlen, yaban mersini... Fotografi cektikten sonra muzda ilave ettim... Tam bir meyva soleni gibiydi...






















Kek malzemesi: ( 20 cm lik)
6 yumurta ( sarisi beyazi ayrilmis)
1 cup un
1 cup seker
1 pk. vanilya
Krema icin:
3 pk. sut kremasi
3 pk krema sertlestirici
3 pk. vanilya sekeri
Cesitli meyvalar
Uzerine :
Hindistan cevizi ve parca cikolata
Yapilisi:
Beyazlarini ve sarilarini ayirdigimiz yumurtalarin beyazlarini mikserle cirptim, kopukler olusmaya basladiktan sonra sekerin yarisini yavas yavas ilave ettim ve yaklasik 10 dk. kadar sert kopukler olusuncaya dek cirpttim...
Geri kalan sekeri yumurta sarilarina katarak iyice krema kivamina gelene dek sarilari da cirpttim...
Ardindan yumurta beyazini sarilarin oldugu kaba bosalttim ve biraz karistirdim... Renkleri hafif karisinca 3 parti halinde eledigim unu ve vanilyayi kattim ve spatula ile alttan uste dogru, kopuklere zarar vermeden karistirdim...
20 cm lik kek kalibina aluminyum folyo kapladiktan sonra karisimi doktum ve 170 derecede tam 45 dk. pisirdim...
Butun yaptigim kremali pastalarda ayni kek tarifini kullaniyorum. Pastanin buyuklugune gore olculeri degistiriyorum. Eger kakaolu olacaksa ya cok az sut ilavesi ile kakao katiyorum, ya da un miktarini biraz azaltip yerine kakao katiyorum...
Krema icinde sut kremasini once vanilya sekeri ile biraz cirpiyorum. Daha sonra sertlestiriciyi ilave ediyorum. Icerisine de pudra sekeri degil de vanilya sekeri katiyorum. Canim arkadasim Muhterem`den ogrenmistim, krema boylelikle hem daha sert oluyor, hemde pudra sekeri olmadigi icin cok hafif oluyor... Deneyin mutlaka...
Katlarin uzerini sutle islattiktan sonra kremayi surdum ve kremanin uzerine meyvalari gelisiguzel yaydiktan sonra biraz daha krema surdum...
En ustune de bolca hindistan cevizi, kenarlara da parca cikolata...
Butun arkadaslara guzel pazarlar...
Sevgiyle kalin...

16 Nisan 2009 Perşembe

Kalburabasti...



Yillardir yaptigim, oglumun halka tatlisindan sonra en cok sevdigi tatlidir kalburabasti. Genel de oglum okuldayken yapiyorum, eger evde olursa firinin camina yapisip anne ne zaman yicem diye sizlaniyor :) Tarif Hatice`ye ait. Her tarifi gibi bu tarifi de beni hic yaniltmadi. Ben olculerini kendime gore yaziyorum, malzeme farkindan dolayi olsa gerek ozellikle unu biraz daha bol katiyorum...

Malzemesi:

250 gr margarin
3,5 su bardagi un
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi siviyag
1 yumurta
1 pk. kabartma tozu

Icerisine:

1 su bardagi ceviz ici

Serbeti icin:

3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1/2 limon suyu


Yapilisi:

Serbeti icin sekeri ve suyu tencerede kaynattim. Limon suyunu ilave ettikten sonra da bir tasim daha ocakta biraktim...

Ardindan margarin ve unu birbirine iyice karisana dek yogurdum. Ardindan sirasiyla yogurt, siviyag, yumurta ve kabartma tozunu ilave ettim. Kizim surekli mizirdadigi icin de cevizi icerisine tek tek katmak yerine kestirme yolu uyguladim ve direk hamura kattim. Uzerine nemli bez orterek 15 dk. dinlendirdim.

Ardindan ceviz kadar parcalar koparip oval sekil verdim. Sekil verecek rendem veya kalburum olmadigi icinde oylece firina verdim.

Uzerleri iyice kizarana dek pisirdim. Firindan cikarinca birkac dk. bekleyip serbetini doktum...

Afiyetle yedim...

13 Nisan 2009 Pazartesi

Nisan Pastasi 2...


Oyle kosusturmacayla geciyor ki gunlerim 1 ay olmus gorusmeyeli, nasil gunler gecti bilmiyorum... Son 3 hafta bu pastayi dusunmekle gecti diyebilirim. Yapabilirmiyim, pasta devrilip rezil olurmuyum derken kendimi yedim bitirdim ve hersey geride kaldi...

Bu pastayi genc bir ciftin nisan toreni icin yaptim. Yaklasik 200 kisilik bir pasta... Ilk defa kocaman bir pasta yapacagim icin olculeri konusunda cok zorlaniyordum. Her zaman ki gibi yine yeniden Ayse imdadima yetisti... Bana o kadar faydali linkler verdi ki artik kac kisiye hangi ebatlarda pasta yapmaliyim, yuvarlak olursa nasil olur, kare olursa nasil olur gibi bir endisem kalmadi... Tekrar tekrar Yaman Ayse`ye tesekkur ediyorum.

Gelelim pastaya... Pastanin uzerini seker hamurlu ve iki renkli istemislerdi... Icerisi de her zamanki pastaci kremasi ve pandispanyadan yapildi... Tadini cok begendiler, cok hafif buldular... Dizaynini da cok begendiler ama bazi hatalarim olmustu her zaman ki gibi... Oncelikle seker hamurunu yumusatmam cok zor oldu, ne kadar yogursam da bir turlu kivamina gelmedi ve katlarken bir kac yerinde yirtilma oldu... O yuzden cicekleri hata kapatmak icin kullandim...

Nisan yerinde cektigim fotograflar cok kotu cikti, o yuzden sizlere detayli fotograf sunamayacagim...Ilk fotograf arkadasimin evinde (nisan yeri bizden 100 km uzaklikta oldugu icin pastayi firindan ciktigi gibi goturdum, butun islemleri arkadasimin evinde yaptim)... Ikinci pet siseli fotograf nisan yerinde...

Hepinize kucak dolusu sevgiler.....