23 Mart 2008 Pazar

Ananasli Pasta

ANANASLI PASTA

Pandispanya Malzemesi :
4 yumurta
5 kahve fincani seker
6 kahve fincani un
2 kahve fincani sut
1 paket kabartma tozu ve
1 paket vanilya



Once yumurtalari ve sekeri iyice cirptim, ardindan unu ve kabartma tozunu ekledim, en son olarak sutu ilave edip karistirdim. 170 derece isida 30 dk. pisirdim.

Krema Malzemesi:
250 gr mascarpone
350 gr quark
400 gr krema
2 pk. krema sertlestirici
100 gr toz seker
5 yaprak jelatin
1 pk. vanilya
100 gr hindistan cevizi ( 50 gr suslemek icin )
1 kutu ananas konservesi( 820 gr)

Ananasin suyunu suzmek icin tel suzgece koyalim ve suyunu ayiralim...

50 gr hindistan cevizini teflon tavada kizartalim...

125 gram ananas suyunu tencereye koyalim ve cok kisik ateste ilimasini bekleyelim. ilidiktan sonra 5 yaprak jelatini icine katalim ve karistirarak jelatinlerin cozulmelerini saglayalim.Baska bir kabin icinde mascarpone peyniri, quark, 100 gr seker ve vanilya sekerini mikserle iyice karistiralim. Jelatinli ananas suyunu ve kizarmamis hindistan cevizini bu karisimin icine katalim ve biraz daha karistiralim. 200 gr kremayi sertlestirici ile cirptiktan sonra mascarponeli karisima dahil edelim ve hepsini iyice karistiralim.

Pandispanyayi 2 ye boldum, islatmak icin ananas suyunu kullandim. Kremayi ara kata surdukten sonra uzerine ananaslari yerlestirdim. Ikinci katin uzerine ve yanlarida krema surdukten sonra kavrulmus hindistan cevizi ile yanlari kapadim.

Pastanin uzerine yine ananastan goz, dudak yapmaya calistim.En son olarakta kalan 200 gram kremayi sertlestirip ( icerisine 1 kasik seker ilave ettim ) pastanin kenarlarini suslemek istedim ama krema sikma torbami bulamadigim icin biraz zorlandim. Mutfagim gecen ay yenilenmisti ve o karisiklikta nereye koydugumu bilmiyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler süper tarif