30 Mart 2008 Pazar

Ilk Etkinligim Pastakolik`e...




Katilacagim ilk etkinlik olan Pastakolik icin daha goze hos gorunur suslemeleri olan bir pasta hazirlamak isterdim ama kizim dis cikarttigi icin bugunlerde cok rahatsiz. O yuzden suslemesine cok emek harcayamadigim bu pastayla katiliyorum.

Esim isyerindeki arkadaslari icin istemisti bu pastayi, gecikmelide olsa gecenlerde hazirlayip gondermistim.Yeni yeni seker hamurlu pastalara merak sardigim icinde seker hamurlu bir pasta yaptim. Aldigim boyalardan midir bilmiyorum ama istedigim gibi koyu renleri bir turlu elde edemiyorum. Rengi tutturmak icin cok boya kullanmam gerekiyor bu da hamurun ozelligini kaybettiriyor, hamur elimde civiklasiyor. Su an elimde hali hazir 3 cesit ( kuru, sivi ve krem seklinde) gida boyasi var ama nedense renlerim hep pastel? Birisi bana bu konuda yardimci olursa cok sevinecegim...

Pandispanya Malzemeleri:
5 yumurta
5 kahve fincani seker
5 kahve fincani un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kakaolu Krema icin :
2 su bardagi sut
1 yumurta
2 yemek kasigi nisasta
1 pk vanilya
2 yemek kasigi margarin
3 yemek kasigi tepeleme kakao

Cikolatali Krema icin:
200 gr krema
200 gr sutlu cikolata
50 gr mascarpone

Icine: damla cikolata
Uzerini suslemek icin : seker hamuru ve kavrulmus badem

Pandispanyayi hazirladiktan sonra 2 ye boldum. Diger taraftan kremalari hazirladim.
Kakaolu krema icin margarin disinda butun malzemeleri karistirip kisik ateste kaynayincaya kadar pisirdim. Ocaktan aldiktan sonra margarini ilave ettim ve cirparak soguttum. Soguduktan sonra dolaba kaldirdim. Bu kremayi pastanin icinde kullancagim.

200 gr kremayi kisik ateste ilitirken icerisine kucuk parcalara ayirdigim cikolatayida ekledim, karistirarak cikolatalari erittim ve ocaktan aldim. Yine cirparak soguttum ve en son icine dolabta bekleyen ve biraz daha beklerse bozulacak olan mascarponeyi koydum. Bu kremanin istedigim gibi biraz daha kati kivamda olmasini sagladi. Bu kremayi uzerini ve yanlarini kaplamak icin kullanacagim.

Cikolatanin ilk katini sutle islattiktan sonra kakaolu kremayi surdum ve damla cikolalalari uzerine serpttim. Ikinci kati yerlestirdikten sonra uzerine bu kez cikolatali kremayi surdum ve yanlari dahil guzelce sivadim.

Pastanin uzerini seker hamuru ile susledikten sonra kenarina kavrulmus bademleri elimle yapistirdim...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Mebrure'cim merhaba pasta çok güzel olmuş sade ama şık ellerine sağlık. canım...

Mebrule dedi ki...

Cok tesekkur ederim Zerrin, Henuz blogum cok yeni oldugu icin aldigim her yorum beni acayip sevindiriyor. Umarim kisa zamanda guzel dostluklarim olusur burada...

ayseyaman dedi ki...

Mebrule merhaba
ellerine sağlık, ilk etkinliğin geçte olsa hayırlı olsun...Katılımından dolayı teşekkürler..
Gıda boyası ile ilgili soruna gelince, benimde boyalarım pastel sonuçlar veriyor benim tercihimde pastel renkler ama bazen siyah kırmızı gibi renklere ihtiyacım oluyor o zamanda bol miktarda gıda boyası kullanıyorum..Bol derken normalden fazla..ama benimkiler cıvık olmuyor..Bunun en büyük sebebi boyanın markası olsa gerek...Bazı boyaların azda olsa hamura karıştırdığın vakit üzerindeki rengi verdiğini duydum bazı boyalarında miktara göre renk verdiğini biliyorum..Ne kadar cok renk ilave edersen o kadar koyu bir renk çıkıyor...
Tam sorunun cevabını verememiş olabilirim, benimde bu konuyla ilgili kafamda soru işaretlerim var..Eğerki bir gün net bir yanıt bulursam sana haber veririm..
Seker hamuru ısınma turlarında kolaylıklar dilerim.:)
Sevgılerle

Adsız dedi ki...

teşekkürler süper tarif