9 Mart 2008 Pazar

Selamlama ve Bir Pasta

Sevgili arkadaslar,

Ev kadini olarak gunumun cogunu mutfakta geciriyorum. Elimden geldigince mutfak maceralarini sizlerle paylasmak, burada guzel arkadasliklar kurmak ve uzaklardaki yalnizligimi sizlerle gidermek icin buradayim.

Uzun zamandir bloglarin takipcisi oldugum halde bir blog acma firsatini bugunlerde yakalayabildim. Bu ilk yazimda sizlerle esimin dogumgunu vesilesi ile yaptigim pastayi paylasmak istiyorum.

Esimin Dogumgunu Pastasi







Bu ilk seker hamurlu pasta denememdir. Pandispanya, kremalar ve seker hamurum cok guzel oldugu halde elimde modelleme aletleri olmadigi icin istedigim sekilde tasarlayamadim, ve istedigim renkleri elde edemedim. Ben sivi gida boyasi kullanmistim ama sanirim toz gida boyasi almam gerekiyor. Cunku kirmizi diye aldigim boya pembe, yesil ise yaprak yesili degil, pastel tonlu yani... Birkac renk karistirmayi denedim ama ondan da istedigim sonucu alamadim. Ayrica tirnaklarim cok az da olsa uzamis oldugundan dolayi seker hamurunu pastaya yerlestirirken birkac yerinden yirttim ve oralarida kalplerle kapatmak zorunda kaldim...Uzerine yagli kagittan yaptigim huni ile yazi yazarken kaos yasadim. Ozellikle "iyiki dogdun askim" yazisinda en can alici yeri olan " askim " kelimesi tam bir faciaya donustu, kurtarayim derken iyice mahvoldu... Yanlardan nesi eksik birkac kalpte oraya yapistirayim dedim ... Ve bir dogumgununun olmazsa olmazi mum evde sadece 4 tane vardi. Bende aile bireylerini simgeliyor mantigi ile 4 mumu kullandim...

Iste butun bu aksilikler icerisinde yaptigim pasta dusundugumun disinda bir gorunume sahip oldu ama pasta icinin guzel olmasi gibi arti sebeplerden dolayi geceyi mutlu bitirdim. Ozellikle esimin isyerindeki arkadaslari icin de seker hamurlu bir pasta istemesi bu sinavdan yuz akiyla gectigimi de gostermis oldu.

Gelelim tariflere... Oncelikle seker hamurunun tarifini Pastaci Burcu` dan aldim. Tarife oradan ulasabilirsiniz. Seker hamuru hakkinda uzun zamandir arastirma yapiyor ama bir turlu cesaret edemiyordum. Burcu`nun tarifi sayesinde guzel ve ele kolay gelen bir seker hamurum oldu ve ben bu isi cok sevdim.

Pandispanya icin :

3 yumurta
3 kahve fincani seker
3 kahve fincani un
1 tatli kasigi kabartma tozu
3 yemek kasigi kakao

Sutlu krema icin :

2 su bardagi sut
1 yumurta
3 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi nisasta
1 tatli kasigi kadar un
ve pisince istenirse 1 yemek kasigi margarin. Butun malzemeyi kisik ateste karistirarak yavas yavas pisiriyoruz. Kaynamaya baslayinca ocaktan aliyoruz ve cirparak sogutuyoruz.

Cikolatali krema icin:
200 gr krema ( schlag sahne)
50 gr bitter cikolata
50 gr sutlu cikolata

Cikolatalari benmari usulu eritip krema ile iyice karisana dek cirpiyoruz.

Pandispanyayi pisirirken hazirladigim kremalari dolaba koydum. Daha sonra pandispanyami 2 ye boldum ve o an 3 e bolmedigime pisman oldum, cunku kolaylikla bolunecekmis. Pasta katlarinin uzerini sekerli sutle islatip ara katina sutlu kremayi ust kata ise cikolatali kremayi surerek pastayi yaptim. Tekrar buzdolabina koydum, ozellikle cikolatali krema biraz yumusak kaldigi icin sogumasini beklemem gerekti. Birkac saat daha dinlendirdikten sonra uzerini seker hamuru ile susledim.

3 yorum:

ayşe dedi ki...

deminki yorumu buraya göndermem gerekiyormuş. yanlış oldu. neyse bu arada çocuklar çok tatlı görünüyorlar. ama kıza yaptıklarından fazla yedirme :))

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

süpermiş yaw :)