16 Nisan 2009 Perşembe

Kalburabasti...



Yillardir yaptigim, oglumun halka tatlisindan sonra en cok sevdigi tatlidir kalburabasti. Genel de oglum okuldayken yapiyorum, eger evde olursa firinin camina yapisip anne ne zaman yicem diye sizlaniyor :) Tarif Hatice`ye ait. Her tarifi gibi bu tarifi de beni hic yaniltmadi. Ben olculerini kendime gore yaziyorum, malzeme farkindan dolayi olsa gerek ozellikle unu biraz daha bol katiyorum...

Malzemesi:

250 gr margarin
3,5 su bardagi un
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi siviyag
1 yumurta
1 pk. kabartma tozu

Icerisine:

1 su bardagi ceviz ici

Serbeti icin:

3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1/2 limon suyu


Yapilisi:

Serbeti icin sekeri ve suyu tencerede kaynattim. Limon suyunu ilave ettikten sonra da bir tasim daha ocakta biraktim...

Ardindan margarin ve unu birbirine iyice karisana dek yogurdum. Ardindan sirasiyla yogurt, siviyag, yumurta ve kabartma tozunu ilave ettim. Kizim surekli mizirdadigi icin de cevizi icerisine tek tek katmak yerine kestirme yolu uyguladim ve direk hamura kattim. Uzerine nemli bez orterek 15 dk. dinlendirdim.

Ardindan ceviz kadar parcalar koparip oval sekil verdim. Sekil verecek rendem veya kalburum olmadigi icinde oylece firina verdim.

Uzerleri iyice kizarana dek pisirdim. Firindan cikarinca birkac dk. bekleyip serbetini doktum...

Afiyetle yedim...

4 yorum:

lezzetyolculugu dedi ki...

oofff Mebrule ya yapma.Kaç zamandır canım nasıl istiyor şerbetli tatlı zaten kilo aldım yapmayayım diyorum.Ama süper görülüyor biraz daha bakarsam gidip yapmaya başlayacağım.Ellerine sağlık arkadaşcazım.

made in funda dedi ki...

eline sağlık canım.kalburabastı enfes olmuş..

made in funda dedi ki...

BENİM BLOĞUM ÇÖKTÜ ....HERŞEYİ İÇE AKTARDIĞIM YENİ BİR BLOG OLUŞTURDUM.BUNDAN SONRA YENİ ADRESİME BEKLERİM.ESKİYİ SİLİP YENİ ADRESİMİ EKLERSEN SEVİNİRİM CANIM.SEVGİLER...İŞTE ADRESİM...

http://defneninmutfagi.blogspot.com/

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok güzel kızarmış ellerinize sağlık..

Hayırlı Ramazanlar.