7 Mayıs 2008 Çarşamba

Muzlu Cikolatali Pasta...

Ne zamandir gitmek istedigim ama bir turlu firsat bulup gidemedigim bir arkadasima ziyarete gittim bugun. Cayin yaninada asagidaki pastayi yaptim. Geceden pandispanyayi pisirdim, kremalarini ve suslemesini sabah yaptim. 2 cocukla evden oyle aceleyle ciktim ki son anda pastanin fotografini cekmedigim aklima geldi. Merdivenlerden geri ucarcasina ciktim ve hemen birkac poz cektim, pek iyi cikmamis ama iyiki de evde fotograf isini halletmisim. 5 dk. lik yolu oglum once bisikletle gitmek istedi. Bisiklet evden alindi. Benim bir elimde bebek arabasi digerinde pasta kutusu, oglum bir o yana bir bu yana gidiyor. Bir gozum oglumda bir gozum pastada... Beklenen oldu ve yolculugumuz 15 dk. kadar surdu... Havada hic olmadigi kadar sicak, sanki bana ve pastaya inat... Sonucu eve varinca gordum, ozene bezene yaptigim cikolata suslemeleri erimis, pastanin uzerinde 2.80 yatiyor...Uzuldum tabii ama sira ikrama geldiginde keyfim yerine geldi. Birkac arkadasimiz daha gelmisti ve inanmadilar pastayi benim yaptigima ( kabiliyetsiz gorunuyorum demek ki :))
Pandispanya icin;

4 yumurta
2 kahve fincani seker
3 kahve fincani un
1 pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu
1 fincan sut

Once yumurta ve sekeri krema haline gelene dek cirptim. Ardindan sutu ilave edip kuru malzemeleri de ekledim. Spatula ile karistirip 18 cm lik kalipta 40 dk. pisirdim.

Krema olarak meyveli pastanin kremasini kullandim.

Uzerine ise:

200 gr kremayi 200 gr sutlu cikolata ile hafif isida erittim. Dolapta 2 saat kadar beklettim ve cikarinca biraz mikserle cirptim.

Pastayi 3 e boldum, once sut ile katlari islattim. Ardindan biraz krema biraz muz, sonra yine krema surdum katlara... 2 muzlu pasta tarifi ust uste oldu ama napiim, bozulmasin dedim..

Cikolatali ganaji kapladiktan sonra kenarlarina dalgali sekil verdim. Daha onceden beyaz cikolatayi eritip yagli kagida dokmustum. Uzerine hindistan cevizi, sutlu cikolata serpip kurutmustum ve dolaba kaldirmistim. Yaklasik 2 aydir kullanilmayi bekliyor. Beyaz cikolatayi kucuk kucuk ufaladim ve pastanin kenarina serptim. Sanki findik gibi durdu...

Yarim paket kremayi da pudra sekeri ve sertlestirici ile cirpip susleme yaptim...

En son olarakta sutlu kuvertur cikolatayi benmari usulu eritip yagli kagittan yaptigim kulahla yine yagli kagit uzerine sekiller yaptim. Bir saat bekledigimde kurumustu. Bunlari da pastanin kenarina, gobegine yerlestirdim. Bu suslemeyi Yaman Ayse`de gormustum ilk olarak, cok hosuma gitmisti. Bir daha disariya goturdugum pastalarda yapmam, en azindan yazin :)

22 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

çok havalı olmuş ellerine sağlık

nefise senem dedi ki...

canım enfes görünüyor yine. bizde teyzeme gittik bugün neler yaptık neler. Pizza, sosisli poğaça, annem çemenli poğaça yaptı enfes oldu, ablam meşhur pudingli yaş pastasını, birde sarma ve dolma yaptık. hazırlamamız 2 saati buldu ama yirmi dakikada sildik süpürdük hepsini. geriye boş tepsiler kaldı. resimlerini burcuya çektirdim. bize geldiklerinde sana göndereceğim. hepinizi öpüyorum. iyi akşamlar canım.

Begüm dedi ki...

Pastan harika görünüyor. Ellerine saglik.

lezzetyolculugu dedi ki...

Mebrulecim pastan harika olmuş özellikle kenarlarını harika yapmışsın.Ben ilk batığımda sadece resimleri vardı şimdi tarifde gelmiş ben çok beğendim ellerine sağlık.İki çocukla yola çıkınca öyle minik talihsizliklerde olacak elbet :)

feslegenbahcesi dedi ki...

merhaba, pasta harika olmus, en kisa zamanda denemeyi dusunuyorum, yumurta sayisi gayet guzel,fazla yumurta kullanilan pandispanyalar tercih disidir, elinize saglik

Unknown dedi ki...

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA YE

Edaca30 ve ben papatya68

Hobidünyam.womanforum için hazırladığımız yemek etkinlikleri "2" poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak ben yani (papatya68) ağırlamak istiyorum poğaçalarınızı alıp gelin çaylar benden:)

yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak bildirmeniz ben gelip kopyaladıktan sonra hem bloğumda ve hemde hobidünyam.womanforum da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR

NOT:

etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz:)

made in funda dedi ki...

MEBRULECİĞİM GERÇEKTEN DE HAZIR GİBİ OLMUŞLAR AMA.TEBRİKLER SANA.BEN BU KADAR BECEREBİLSEM KEŞKE..ELİNE SAĞLIK CANIM...

Nilgün dedi ki...

Cikolata kremali mis gibi olmus canim..Hem böyle iki cocuk ile macerali bir ziyaret telasi yasamissin..Eskileri aklima getirdin

Ellerine saglik

SEVGILER

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. çocuklarla böyle şeyler yapmak çok zor sizi çok iyi anlıyorum. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

elif dedi ki...

gerçekten çok güzel bir görüntü ellerine sağlık

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Mebrule, çok güzel olmuş.. Anneler gününü de kutlarım, nice senelere :) Sevgiler..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Müthiş bir macerayla gitmiş ama çok da muhteşem bir pasta olmuş canım....

Ellerine sağlık hayatcım,

Sımsıcak sevgiler, öpücükler.....

LaMa dedi ki...

onlar kiskandiklari icin "aaa sen mi yaptin pastayi?" diye sormuslardir bosver :))
benim br yemek blogum oldugunu duyunca aaaa sen yemek yapmayi biliyor musun diyenler olmustu. ben de cevabi yetistirmistim. Yok bilmiyordum da bize yemekleri sen mi yapip getiryodun!
Ayol bu yeni gelin ,ac midir acikta midir diye soran olmamisti uhu uhuu :P

sevgiler

Bak ben dedi ki...

Gen çok lezzetli görünüyor Mebrulecim yahu:)) Çikolata süslemeler kolayca eriyor gerçekten, ben de bir kez yaşamıştım aynı hüsranı, ama olsun görsellikten kayıplar versek de lezzet hep aynı kalıyor ve önemli olan da bu:)) Anneannem böyle söylerdi, nasılsa yiyeceğiz, tadı güzel olsun, görüntüsü o kadar da önemli değil diye...
Bu arada senin pastanın görüntüsü de gayet yerinde, uğraşmışsın gene, ellerine sağlık canım...
Sevgilerle

lezzetyolculugu dedi ki...

Mebrulecim Anneler günün kutlu olsun.Kuzucuklarınla mutlu,huzurlu,sağlıklı nice anneler günleri dilerim.

Nilay Cinisli dedi ki...

Canım anneler gününü kutlarım..Kucak dolusu sevgiler

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bugün anneler günü olunca ikindi çayına ne yapayım diye düşünürken sen aklıma geldin. bi bakayım şunun tariflerine dedim. tam bakarken eşim ben sizi yemeğe götüreyim dedi. pek istekli değildik ama kendimizi 3 dakikada çoluk çocuk arabada bulduk. birlikte yediğimiz hoş bir akşam yemeğinden sonra bütün saçlarımız havada evimize döndük. hele eşim görülmeye değerdi. böyle harika çocuklar doğurduğumuz için bize teşekkür etti. Hatta gelirken film kiralayıp bu harika çocuklarınız uyuduktan sonra izleyelim dedi. Aslında harika olan benim eşim. Şu anda kendini salona kilitledi kiraladığımız filmi seyrediyor. E bu kadarıda hakkı...

peynir hösmelimi dedi ki...

Canim eline saglik.
canim bu aralar biraz üzgün birazda yogunum.Kayinvalidem geldi.
Birde 11 mayista annanemi kaybettik.cok üzüldüm.fakat geri gelmiyor .
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

mebrulle teyzeiğim siteme geldiğin için çok teşekkür ederim mebrulle teyze pastanız çok güzel olumuş ellerine sağık sevgiler

zarpandit dedi ki...

hmmm bu pastanın çikolataları 2.80 deil 3 metre boylu boyuncada uzasa muhtesem gorunurdu :)
he ben kimmiyim :)
yeni müdavimiminiz yeni blog elemanı ve ablalarından ders alan bir öğrenciyim :)
sevgiler:)

pelince dedi ki...

Çok güzel olmuş,ellerine sağlık..