4 Mayıs 2008 Pazar

Bir Dilim Pasta...


Dun sabah haftasonu icin pasta yapmistim. Pastanin butun olarak fotografini cekemedim, daha dogrusu cekmek istemedim... Krema yetmedi, buyuk kalipta pisirdigimi hesap edemedim ve yeter diye dusunmustum ama yetmedi, uzeri alacali bulacali oluncada ben sadece dilimlenmis halinin fotografladim. Cok lezzetli bir pastaydi, ailecek afiyetle yedik...

Daha once denedigim ama pistikten sonra sonen pandispanyayi tekrar denedim. Tarifin adresi Pasta Sevmek Nilgun arkadasimiz. Bende bugday nisastasi yoktu misir nisastasi kullandim. Krem tartar da yoktu :) Eksiklere ragmen guzel bir pandispanya oldu...
Pandispanya firindan aldigimda hafif sondu ama duracagi yeri de bildi... Icine de kremanin yaninda muz ve bogurtlen kullandim. Genelde cikolatali pastalari tercih eden ben, meyveli pastayi da cok begendim.

Pandispanya icin:

8 yumurta
330 gr toz seker
150 ml sut
75 gr misir nisastasi
225 gr un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Yumurta sarilarini ve beyazlarini ayirdim ve sekerin 1/3 u ile yumurta sarilarini rengi acilip krema haline gelene dek cirptim, yaklasik 5 dk kadar...

Ardindan kalan sekeri yumurta beyazi ile katilasana dek cirptim. Yaklasik 10 dk cirptigimda kabi ters cevirdim ve karisim dokulmedi.
Yumurta sarilarina sutu ilave ettim.

Bugday nisastasi, un, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karistirdim. Karisimin yarisindan fazlasini yumurta sarisina ilave ettim ve bir sure cirptim. Daha sonra yumurta beyazlarini da bu karisima ilave ettim ve spatula ile kopuklere zarar vermeden yavasca karistirdim. Son olarak kuru karisimin kalanini da bu karisima kattim ve spatula ile karistirdim. 26 cm lik kek kalibina bosalttim.

170 derecede 45 dk pisirdim.


Ic Kremasi:
2 yumurta
200 ml sut
200 ml krema
4 yemek kasigi nisasta
100 gr beyaz cikolata
1 cay bardagi seker
3 yemek kasigi dolusu krem peynir
Ayrica muz ve bogurtlen...
Uzeri icin:
2 pk krema
2 pk krema sertlestiricisi
5 yemek kasigi pudra sekeri
Yumurta, sut, krema, nisasta ve sekeri tencerede karistirarak ocakta kisik ateste pisirmeye basladim. Biraz isininca cikolata parcaciklarini da ilave ettim ve kaynamaya baslar baslamaz ocaktan aldim. Dolapta bekleyen ve bozulma asamasina gelmeye baslayan krem peyniri de krema soguyunca ilave ettim ve mikserle karistirdim.
Pastayi 3 e boldum. Katlari sutle islattim. Icerisine biraz krema biraz meyve karisimi sonra biraz daha krema surdum. 2 katida boyle tamamladiktan sonra ust parcayi yerlestirdim ve 2 pk kremayi pudra sekeri ve sertlestiricisi ile cirparak her tarafini sivadim...

18 yorum:

Bak ben dedi ki...

Mebrulecim, yumuşacık görünüyor pastan, insanın canı çekiyor valla, ben de kalktım biraz önce pasta yapayım diye ama aynı hızla da oturdum gerisin geri:) Üşendim galiba:) Belki irmik helvası yaparım, bilmiyorum şimdilik, ama senin pastayı görünce tekrar heveslenmedim değil hani:))
Ellerine sağlık...

Disalce dedi ki...

canım pastan nefis görünüyor..zaten ben herşeyin dilim halini merak ederim..içi nasıl görünüyor diye...

ellerine sağlık....harika görünüyor..

Ayse Pamuk dedi ki...

dilim halinde bence daha çekici görünüyor ellerine sağlık

peynir hösmelimi dedi ki...

Canim arkadasim ne yapsa güzel olur:))
ellerine saglik canim.Cok güzel olmus pastan.
Sevgiler canim.

MUTFAKISTAN dedi ki...

eline saglik pasta cok guzel gorunuyor sevgiler

. dedi ki...

GERCEKTEN HARIKA OLMUS PASTAN MEBRULECIGIM.
ELLERINE SAGLIK TATLIM.INANKI PANDISPANYASI PUF PUF KABARMIS:
HARIKA LEZZETTEDIRDE EMINIM.BENDE SENIN SAYFANDA INANKI IMRENIYORUM BU GÜZEL TARIFLERE SENI KUTLUYORUM CANIM.ELLERINDEN MARIFET AKIYOR:)))
IYI GECELER,IYI HAFTALAR DILIYORUM ARKADASIMA.

lezzetyolculugu dedi ki...

Canım arkadaşım pastan çok güzel görünüyor ellerine sağlık zaten aslolan lezzet.Sana küçük bir sırrımı vereyim pastanın üzerine kremayı iyi süremediğimde yada az geldiğinde pasta sade ise hindistan cevizi yada beyaz çikolata rendesiyle,kakaolu ise kakao veya bitter çikolata rendesiyle süslerim.Bir tuhaflık olduğunuda benden başkası anlamaz.Eminim sen biliyorsundur ama işte ne yapayım kendimi mutlu ediyorum bende.

www.illedeyemek.com dedi ki...

elinize sağlık nefis görünüyorlar,hayırlı günler diliyorum....

uygarimizlahayat dedi ki...

Hımmm pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık...

NiNo dedi ki...

canim cekti :d

made in funda dedi ki...

bence de harika olmuş canım.eline sağlık..

nefise senem dedi ki...

canım güzel yapmışsında sen orada yapıyorsun bizim burada canımız istiyor yapıyoruz. bizde pişi yaktık akşam. sen orada biz burada yapıp yapıp pastaları yerken yüzer kilo olmayalım. hatta pişirirken anne bak bende yapıyorum benide seviyorsun artık dimi diye sordum. gülüştük. laf aramızda kızım ben en çok seni seviyorum dedi. acaba yaptığımız pasta ve böreklerin resimlerini size göndersek sitenizde yayınlama inceliğini gösterirmisiniz.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hmmm, ne iştah açıcı bir dilim bu böyle :) ELlerine sağlık..

Adsız dedi ki...

:)) işte bu kadarda doğrucuyuz anacım : )) krema yetmediğinide söylüyoruz, dibi tuttuda diyoruz.. :) ( dibi tuma hadisesini sürekli yaşarımda) :))

nefis olmuş pasta... ellerine sağlık hayatım.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

şey kem küm bi kızartma tarifi alsam desem beni tanır mısın ki :))
şlapsssss

elma şekeri dedi ki...

ellerine,emeğine sağlık nefis görünüyor.
Sevgilerimle........

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Canım o aksilikleri hangimiz yaşamıyoruz ki? bence önemli olan lezzeti, biz yaparken ölçüyü fazla tutarız olur biter ;) Öptüm, Esra

. dedi ki...

AHHH...MEBRULECIGIM,KARADENIZIN BAGRINDAN FINDIK DIYARININ KIZI OL VE SENEDE IKI KILO DAHI FINDIK TOPLAMAYA GIDEME!!!
ISTE BENDE AYNEN BÖYLEYIM.NE KADAR COK FINDIK BAHCELERIMIZ VAR HALBUKI.HER SENE BABACIGIM ISCI TUTAR TOPLATIR,BIZEDE GÖNDERIR SAGOLSUN.DALINDAN TOPLAMAYALI UZUUUN YILLAR OLDU:)
CANIM GÜZEL BIR GÜN DILIYORUM,SEVGILERIMI BIRAKTIM SANA.
ÖPÜYORUM:)