23 Nisan 2008 Çarşamba

41 Kere Masallah! Ve 23 Nisan...

Birkac gundur siparisini verdigim seker hamuru susleme aletlerinin ve birkac kurabiye kalibinin gelmesini bekliyordum. Cok sabirsiz biriyimdir. O yuzden netten alisveris yapmayi hic sevmem, gidip almaliyim, cantama katip gelmeliyim... Kucuk yerde yasamanin dezavantajlari bunlar... Bakarak, eline alip tartarak alisveris yapmak varken maalesef online alisveris yapmak zorunda kaliyorum.


Seker hamuru susleme malzemeleri guzel, istedigim gibi cikti. Ama kurabiye kaliplarinin bazilarini gorunce cok sasirdim. Neresine hamur yapistirip neresini susleyecegim ki ? Bit kadar, ufacik :) Mini yaziyordu ama kenarinda 3 cm yaziyordu, enine boyuna 3 cm sanip yanildim. Bir de ne kadar ucuz diye sevinmis, hatta buyuk kalip sayisini azaltip minileri artirmistim. Esim kaliplari gorunce biraz hayal kirikligi yasadigimi farketti. Hatta ortaya yem atti ama yemedim...

Dil bilmeden online alisveris yapiyorsun diye tefe koyardi beni...


Ilk seker hamurlu kurabiye denemesini de yapmis oldum. Kurabiye tarifini Pasta`nbul Didem arkadasimizdan aldim. Cok begendim tarifi. Butun sitelerde ayni tarif var yaklasik olarak, cesitli aromalarla farkli tadlar elde edilebilir. Ben zencefilli yaptim...


Bazi kurabiyelere nazar boncugu taktim ve Nazar Etkinligi`ne gonderdim.


Bazi kurabiyelere ise cesitli sekiller vererek pasamin anaokuluna goturdum. Sabah sabah cocuklarin (ozellikle sunger bobu gorduklerinde) sevincten gozleri parladi. Daha ben siniftan cikmadan kurabiye kutusu bosalmisti bile...

Boylelikle bende kendi olanaklarimla sinifta bulunan dunya cocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramini kutlamis oldum.

Cocuklarimiza nasil bir dunya biraktigimizda ortada. Son 30 yilda dunyayi ne hale getirdik. Uzmanlar ekranlarda hergun alarm verdigi halde biz napiyoruz. En yakin mesafeye dahi araba ile gidip dunyayi biraz daha kirletiyoruz. Ozellikle gelismis ulkeler bu kirlenmeye ortaklik etmekte...

Dunya kitlik tehlikesi ile karsi karsiya. Tum dunyada un, pirinc gibi temel gida maddeleri fiyatinda buyuk artislar var ve bu da dunyada gelecek sene 100 milyon kisinin daha aclik ile karsi karsiya kalacaginin isareti.

Dunya hizla collesmekte... Istanbul`dan Urfa`ya yaptigimiz yolculukta ne yazik ki Toroslar disinda pek yesillik gormedik. Tahil ambari konumundaki Ic Anadolu ise kurakliktan en cok nasibini alan bolgemiz. Maalesef kilometrelerce gidiyorsun kuru ottan baska sey yok :(

Issizlik hizla artiyor. Universite bitirmis genclere yeni is olanaklari saglanmiyor. Okullar yetersiz, hastaneler yetersiz, butun sosyal kurumlar yetersiz...Bunun yaninda nufusumuz da yetersizmis ki, cogalin deniyor... Ben bunu anlamiyorum, anlayan varsa bana anlatsin :)

Iyi seyler yok mu peki ? Var elbette... Yeni Sosyal Guvenlik Yasasi!...

Eger ailenin seni bebekken sigorta ettirebilecek parasi varsa gerisini bosver.... Diger insanlardan daha erken emekli olabilirsin...







Eeee. cocuk bayrami olurda ben cocuklarimi buraya koymazmiyim :) Sonradan aklima geldi ve hemen ekledim. Kizim daha bugun sabah emeklerken, tazecik foto :) Pasam da gecen gun pasta kremasi yaparken bana yardim ediyordu :)




14 yorum:

peynir hösmelimi dedi ki...

Canim ne güzel yazmissin.Yüregine saglik.Balikesir tarafi biraz daha yesillik,ben fazla fark etmiyorum bu kurakligi ama televizyonda hergün bangir bangir anlatiyorlar.Su israfi yapmayin diye.Tr yede burdaki gibi su fiatlarini arttiracaksin bak bakalim harciyabiliyorlarmi.
Kurabiyelerde nefis olmus canim.Cocuklar icin bayram olmus ne güzel.
Canimcim biz Aachen de degil,Ahlen diye kücük bir kasabada oturuyoruz.Dortmunt u duymussundur.30 km bana.Yani lint fabrikasini bilmiyorum canim.Keske buralarda bir yerde olsaydi ne güzel:))
Öpüyorum seni by by.

. dedi ki...

MEBRULECIGIM,HARIKA NAZARLI KURABIYECIKLERIN CANIM,ALLAH NAZARDAN SAKLASIN SENI:)))
ELLERINE SAGLIK.
23 NISAN EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMIMIZ,T�M COCUKLARA VE D�NYA COCUKLARINA KUTLU VE MUTLU OLSUN.
SEVGILER CANIM:)))

ayseyaman dedi ki...

Mebrule sen adami hem güldürür hem ağlatırsın. Yazdıklarında sana gönülden katılıyorum ama ben bu yorumumda gülen taraf olmak istiyorum.:)

O dil bilmeden online alışveriş edenlerden biride benim canim ama inanki işime gelince ne yapıyor ne ediyor hallediyorum..Yani birşey sipariş edeceksem kursa kayıt olacaksam birden dilim açılıyor mu ne :) eh arada oluyor ufak tefek yanlış anlaşılmalar nazar boncuğu onlarda..Bu arada nazar boncuklu kurabiyeler çok güzeller ellerine sağlık. :) Küçük olan kalıplarını şeker hamuru modellemede kullanırsın pasta süslerken kurabiye kalıpları çok işe yarıyor..
Son olarak küçük bey ve hanımı öpüyorum, sevgilerle ;)

Adsız dedi ki...

canim ziyaretin icin cok tesekkürler güzel yorumun beni mutlu etti seninde kurabiyeler cok seker olmus eline saglik profilinde denizlili oldugunu gördüm benimde esim aydinli egeliler cok güzel yemek yaparlar ,yine beklerim canim sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevgili Mebrule,
katılımın için çok teşekkürler.Ellerine sağlık çok güzel olmuş kurabiyelerin.etkinlikteki yerini hemen alacak.Sevgiler

lezzetyolculugu dedi ki...

Öncelikle maşallah kuzucukların çok tatlı Allah sağlıklar versin.Kurebiyelerine bayıldım sen bu işi öğrenmişssin Mebruleciğim.Ve yazdğın her şeye katılıyorum Sosyal güvenlik yasası hariç.Çünkü yasa sadece o maddeden oluşmuyor.Birde artık bu konularda dua etmekten bıktım.Eşşeği önce sağlam kazığa bağlayıp sonra Allaha emanet etmeliyiz.Tarım desteklenmeli(lale iyi hoşta yenmiyor:))Ağaçlandırma daha çok yapılmalı.Her köşe başında bir kaç cami zaten var camilerde topalanan paralarla yeni camiler değil ağaç alınmalı bence.Ve orman yangınlarını bilerek çıkaranlara ağır ceza verilmeli.Enerji,su ve benzeri kaynaklara daha çok zam yapılıp israfı önlenmeli kaçak harcayanlara en ağır cezalar verilmeli.(biz enayimiyiz onların çaldıklarınıda ödeyelim)Güneş enerjisiyle enerj üretimi desteklenmeli.Doğada kendiliğinden kaybolmayarak bize çok zarar veren plastik ürünlerin kullanımı azaltılmalı...Çok yazdım biliyorum ama bu havayı biz soluyoruz ve ilerde torunlarımız soluyacak kıymetini bilmeli ona göre kullanmalıyız.Duyarlılığın için teşekkür ederim sevgiler

Mebrule dedi ki...

Meralcim, gecen yaz kardesim gelmisti TRden, buradaki su tasarrufunu gorunce balkonunu yikamayi birakti, artik silmekle yetiniyor :)

Guldenciim tesekkur ederim dileklerin icin, Allah hepimizi nazardan korusun :)

Ayse canim, sen yine benden iyisindir, ben bi Almanla dialoga gecsem dilim baglaniyor, benden tik cikmiyor :) Yardimin icinde tesekkurler, o kaliplar baska bi ise yaramayacaklar galiba :)

Sevgiseli merhaba, tesekkur ederim guzel sozlerin icin. Evlenene kadar pilavi dahi iyi yapmayi bilmiyordum, suyu ya eksik ya fazla oluyordu:) Isteyince herseyi ogrenebiliyormus insan, dil haric :))

Hulya, sana da etkinlik boyunca kolayliklar diliyorum canim.

Lezzetyolculugu, sende gecenlerde su israfi hakkinda yazi yazmistin sayfanda, cok hosuma gitmisti duyarliligin. Canim sosyal guvenlik yasasinin bu maddesi sadece zenginleri kapsadigi icin karsiyim, zengin olan erken emekli olsun diye bir dusunce olmamali. Ozal zamaninda da super emeklilik yasasi cikmisti, hatta bir tanidigim o zaman bu haktan faydalanmak istemis sonrasi cok cok pisman olmustu. Ne oldu super emeklilin hali, simdi kac lira maas aliyorlar acaba? cok merak ediyorum... Bende senin butun sozlerine katiliyorum ama zengini kollayan bir madde dahi olsa bunu kabullenemiyorum. Duyarliligindan dolayi cok tesekkur ediyorum... Bu tur konularda istediginiz kadar burada yazabilirsiniz. Zevkle okuyorum ...

uygarimizlahayat dedi ki...

Kurabiyeler çok güzel olmuş, ellerine sağlık....Kuzucuklara da maşallah çok tatlılar:)))

Bak ben dedi ki...

Kurabiyeler muhteşem olmuş gerçekten, tartarak biçerek, görerek seçerek alamamanın bir takım sıkıntıları var tabi ki ama gene de sevdiğin birşeyleri ufak tefek kusurlarla da olsa elde etmek, kullanmaya başlamak gibisi de yok değil mi? Oğluna bayıldım, maaşallah, pek yakışıklı olacak galiba:))) Kızın da pek şirin tabiki,her ikisini de Allah bağışlasın size:))
Sevgilerle

Azranın Güncesi dedi ki...

Canım ellerine sağlık.
Süper olmuş hepsi
Tabi böyle şirin mi şirin 2 yardımcın varken işlerin daha kolay :))

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Mebrule'ciğimmm,

Önce kocaman bir Maşallah kuzucuklarına, nazarlar değmesin ikisine de....
Dediğin gibi netten alışveriş çok sıkıcı, hiç bir şeyi göremeden almak hiç zevk vermiyor...
Kurabiyelerin pek güzel, çocuklar çok mutlu olmuştur eminim, tecrübeyle sabit:)))

Ellerine sağlık canikom,

Sımsıcak sevgiler, kuzucuklarına ve sana öpücükler.....

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim ellerine saglik cok guzel olmus.
masallah cocuklarin cok tatli sevgiler

nefise senem dedi ki...

CANIMMMMMMMMMMM. o kadar güzelsinizki. Aramızda bu kadar mesafe varken yaptığın güzellikleri bizlere buradan ulaştırman için ve denizli'ye geldiğinde bu enfes pastalardan bizlerede yapabilmen için iyiki anneciğim seni doğurmuş.

Adsız dedi ki...

canım benım yaptıklarına bakarken çoluk çocuk ağzımız sulanıyor. inşallah en kısa zamanda gelirsinde lezzetinede bakarız. yorum bıle yazamıyorum hepsi harika görünüyor. fevkaladeninde fevkinde bence :))