14 Nisan 2008 Pazartesi

Hosgeldin Bebek !


Sevgili Asli ( Yumurta Sepeti) arkadasimizin duzenlemis oldugu Hosgeldin Bebek etkinligi icin hazirladigim pasta. Tarifini de yazacaktim ama uykum geldi. Sabah erkenden doktora gidicem, kalp ritmimin olculmesi gerekiyormus. Bir cihaz takacaklarmis bana, 1 gunumu onunla gecirecekmisim. Nereye takacaklarinida soylemediler :) Herhalde tansiyon cihazi gibi biseydir. Doktor buyuk ihtimal psikolojik dedi, bu kis o kadar hasta olduk ki ailecek, artik psikolojimiz bozuldu.

Biraz erken davrandim pastayi yayinlamak icin. Cunku o kadar guzel pastalar yapan arkadaslarimiz yar ki onlarin pastalarini gordukce ben orasini burasini begenmemeye baslayacaktim. Hatta bugun baktim ki Yaman Ayse sayfaya koymus. Bir de benimkine baktim egri bugru... En iyisi vakit kaybetmeden sayfayi yapayim dedim :)

Ben daha acemiyim seker hamurunda. Bu 3. denemem . Daha once glikoz, gliserin. jelatin ve pudra sekeri karisimdan yapmistim ve biraz parcalanmisti sekil verirken. Bu kez Yaman Ayse`nin Marshmallowlu Seker Hamuru tarifini uyguladim ve inanilmaz keyif verdi bu seferki susleme. Pek cok arkadasimiz da bu tarifi denemis ve memnuniyetlerini belirtmisler. Hamur elimde o kadar esniyordu ki parcalanmasi mumkun degildi sanki.

Herkeze iyi haftalar dilerim...



Nihayet tarifi yazabiliyorum, ev kadinlarinin isi bitmiyor...Pandispanyasinda yine her zamanki tarifimi kullandim, olcuyu azalttim biraz, kucuk pasta olsun istedim.
Pandispanya icin:
4 yumurta
3 kahve fincani seker
4 kahve fincani un
1 pk. kabartma tozu ve vanilya kullandim. Keki 2 ye boldum.
Krema icin yine Ayse`nin tarifini denemek istedim ve sonuc yine harikaydi. Ayni kremayi ben sut kremasi ile cirpmadan yapiyordum, bu kez farki esim bile anladi, "cok lezzetli krema olmus" dedi :)
Ustune kaplamak icin de 150 gr sutlu cikolatayi 100 gr krema ile hafif isida ilittim. Cikolata eriyince kremayi aldim ocaktan ve cirparak soguttum. Biraz da dolapta beklettim ki kivama gelsin.
Bugun doktoruma gittim, tahliller yapti, cuma gunu alicam sonuclarini, belki persembe... Gecmis olsun dileklerini bildiren tum arkadaslarima tesekkur ederim. Turkiye`de 14 senelik is hayatinda 1 gun rapor almayan ben, bu sene haftada 1 doktora gider oldum. Neyseki hep kucuk rahatsizliklardi, insallah bu da oyle olacak.

17 yorum:

gezgincigencler dedi ki...

canım çok cici,şirin pasta ellerine sağlık


sevgiler

Disalce dedi ki...

canım bence çok şık ve kaliteli görünüyor pastan......hiçde senin düşündüğün gibi değil...

ellerine sağlık.....
harika....

ayrıca geçmiş olsun.....kendine dikkat et....

lezzetyolculugu dedi ki...

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin elimizde değil stres dört yanımızı sarmış.Ayrıca pastan çok güzel aolmuş.Ellerine sağlık

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Lütfen kendine haksızlık etme:)) Bence çok cici bir pasta, kaplaması da gayet başarılı olmuş..

Ellerine sağlık, ve tabii geçmişler olsun, umarım herşey iyi çıkar...

Sımsıcak sevgiler...

mutfaktelaşı dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun diyorum.eğer acemice yaptığın pasta böyleyse elin alıştıktan sonra kimbilir neler yaparsın.ben modelleme konusunda çok beceriksizim malesef.marşmelovlu şeker hamurunu denemeyi bende çok istiyorum şimdiye kadar bu tariften memnun olmayanı duymadım.yanlız ben marşmelovun ne olduğunu bilmiyorum :))) yardımcı olursan sevinirim.

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok gecmis olsun.
Pasta harika gorunuyor bence cok basarili ellerinize saglik,sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bence pasta harika olmuş...Bayıldım tadıda harika olmalı...Ellerine emeğine sağlık canım...Sevgiler...

Bak ben dedi ki...

Pasta bence gayet güzel görünüyor, Ayse Yaman'ınkinden eksiği yok denebilir, hem de 3. denemede, gönülden tebrikler size:)
Bu arada sayfanızda gezindim de, peynirimizi kendimiz yapıyoruz, iki tane çocuğumuz var, erken kalkıyoruz... Maaşallah yani size, bu arada bir önceki kahvaltılık bişi dedikleriniz fırından alınacak ekmek hamurları ile de yapılamaz mı? Yoksa farklı bir tat mıdır?
Ayrıca çok geçmiş olsun, umarım önemli bir rahatsızlık değildir.
Sevgilerle...

Ayse Pamuk dedi ki...

harika bir pasta ellerine sağlık

elif dedi ki...

merhabalar pasta çok güzel. ben hiç denemedim şeker hamuru ama yapınca bende bu marshmallow lu tariften yapıcam. ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Pasta cok güzel olmus,ellerine saglik.Sevgiler.

lezzetyolculugu dedi ki...

Mebrulecim pastayı yedinizmi çok merak ettim.çok güzel görünüyorda.Bende denemeler yapmak için içimdeki sese kulak vermeye başladım.-Yapabilirsin Emel yapabilirsin- şeklinde

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ayşenin şeker hamuru tarifini bende denedim... Senin süslemen de harika olmuş... Çok başarılı...

Ellerine sağlık... Sıcacık sevgiler...

Adsız dedi ki...

teşekkürler süper tarif

aNNePeRi dedi ki...

çok şeker bir pasta olmuş :)
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

slm.bende almýada yasiyorum vede siddetle seker hamurlu pasta yapmak istiyorum.lutfencok rica ediyorum seker hamuru yapmak icin gerekli malzemeleri(glikoz,gliserin)nerden buldugunu yazarmisin.ikinciside marshmallow´lutarifi yaparken bitkisel yag olarak hangi marka yagi kullandin.lütfen cvp yazarmisin.lütfennnnnnn.

Mebrule dedi ki...

Selam Adsiz,

Turkiye tatilinden bu yana blogumla ilgilenemiyordum, senin yorumunla geri donus yapacagim insallah :)

Seker hamuru icin glikozu Real`den aldim, tam glikoz degil glikozlu bir karisimdi ama isime yaramadi degil... Gliserini eczaneden aldim, eczaneden istedigin zaman sana tartip veriyorlar...Jelatini ise yaprak jelatin kullanmistim...

Fakat daha sonra marshmallowlu seker hamuru yapinca diger karisimlarla bosa ugrasmisim gibi geldi, bence daha pratik... Herhangi bir yag kullanmadan sadece marshmallow sekeri, biraz tuz biraz su ve pudra sekeri ile yapiliyor, oldukca da pratik... http://ayseyaman.blogspot.com adresinde ayrintili tarifini de ulasabilirsin...

Sevgiler...