13 Nisan 2008 Pazar

Pazar Kahvaltisi


2 gecedir uykusuzum, gece gec saatlere kadar uyku gelmiyor, sabah da 2 cocukla fazla uyuyamiyorum, erken saatlerde gune merhaba diyorum. Bu hosuma da gitmiyor degil, annemler her zaman "erken kalkan yol alir" derdi. Hatta bazi zamanlar abartip 5-6 gibi uyandigimda olur, cocuklarim uyanikken yapamadiklarimi o zaman yaparim iste.

Sabah sabah kucuk ekmekciklerden yapacaktim bugun ama uyku sersemligi makinaya yanlis hamur koymusum ve yine Bisii yapmaya karar verdim. Esim ve oglumda bayila bayila yerler nasilsa. Tarifin yapim asamalarini gormek isteyenler Bisii burayi tiklayarak ulasabilirler. Ben yine de tarifini buraya yaziyorum. Butun ailenin bir arada oldugu pazar kahvaltilarinda degisik bir lezzet diye dusunuyorum.

Bir tepsinin uzerini yagladim ve hamurdan cevizden buyuk, yumurtadan kucuk parcalar koparip bezeler yaptim. Sonra bu bezeleri yagladigim tepside elimle actim ve ortalarini parmagimla deldim. Ardindan kizgin yagin icine biraktim ve kabarmalarini seyrettim. Donut gorunumlu BISII oldu yaptiklarim... Az once arsivden fotograf yuklemistim, Bisiler pisince hemen fotografi degistirdim ve taze taze gormenizi istedim. Daha once yapmis oldugum bu tarifi de sizlere degisik bir kahvalti alternatifi sunmak icin tekrardan siteme eklemis oldum.

Malzemesi (Yaklasik25 adet) :

1,5 su bardagi su
1 pk. instant maya
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Ele yapismayan yumusacik hamur olmali

7 yorum:

yesildomates dedi ki...

sabah kahvaltılarına yakışır..
minik ekmekcikler olmuş..
ellerinize sağlık..
iyi pazarlar dilerim...

Nilgün dedi ki...

Ne güzel pufidik pufidik olmuslar..
Ellerine saglik canim


SEVGILER

peynir hösmelimi dedi ki...

Canim benim kiyamam uykusuzluguna.Insallah atlatirsin bu günleri.Olsun ama bak sana güzel mamalar yaptiriyor bak:))
Lokmalarda cok güzel olmus canim,eline saglik.
SEvgiler.

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.

Disalce dedi ki...

canım tarifi tekrar eklemen iyi olmuş..çünkü ben yeni gördüm...

annemler sık sık yapardı....bişi derlerdi bizde......çok severim.....yıllardır yemedim.....buna sebep yağı sevmeyen eşimdir valla....yoksa ben bayılırım...

ellerine sağlık..nefis görünüyor...

Eya dedi ki...

Sevgili Mebrule... ben pişiye bayılırım.Hele yanında taze çay,beyaz peynir ve ev re.eli...offff...bu arada sana geri dönemedim.Ben şeker hamurumu gıda boyaları ile renklendiriyorum.Onları da www.Tortissimo.de den ısmarlıyorum. Başka soruların olursa seve seve cevap veririm.
Sevgiler

zehra

emineninemekleri dedi ki...

Merhaba Mebrulecim, ziyaretin ve yorumun icin cok tesekkür ederim canimmmmmmmmmmmmmmmmmmm, sayfani biraz gezdim, inan cok güzellllllllllll kutlarim canim. Ama bisi de süper olmus, ellerine saglik güzelimmmmmmmmm

Kocaman öpüyorummmmmmmm
Emos